Master BVsorozat- egyedülálló hőlégfúvók, profiknak profiktól

A kéményes, hordozható hőlégfúvók széles körben alkalmazhatóak az építőiparban és a mezőgazdaságban is. Számos készülék található a piacon, a gond csak akkor kezdődik, amikor el kell dönteni, hogy melyiket válasszuk.

Az árkülönbség, az egyedi műszaki megoldások, ismerősök vagy egy eladó ajánlása azok a szempontok, amiket legtöbbször megfontolunk a döntés előtt. Ám a végén kiderül, hogy sokszor elég lenne az egyértelmű előnyöket és az apró részleteket mérlegelni.

A Master BV sorozatú légmelegítő készülékek a legigényesebb Vevők elvárásainak is megfelelnek. Azonnal észrevehető ez a gépek külső megjelenésén, az alkalmazott műszaki megoldásokon és a kivitelezésen, melyek összessége, minden feladatra kiválóan használható hőlégfúvókat eredményezett.

Ott fűt ahol kell

A gépek fő előnye a nagy hatékonyság és a gyors beüzemelés. Elég csatlakoztatni az elektromos hálózathoz a hőlégfúvót, feltölteni üzemanyaggal és, ha a gépet beltérben használják a kéményt csatlakoztatni. A hőlégfúvók gyakorlatilag bármikor indíthatóak és üzemképesek. 20 és 81 kW fűtőteljesítmény között négy modell található a termékpalettán, tehát könnyű kiválasztani a megfelelőt. A Master termékek között természetesen van nagyobb hőlégfúvó is, a következő méret 130 kW fűteljesítményű.

A kéményes hőlégfúvókban egy hőcserélő biztosítja a hő átadását, ezért a gép által szállított meleg levegő teljesen tiszta. Az égéstermékek a kéményen át kerülnek ki a szabadba, ami nagyobb biztonságot és komfortot ad a felhasználóknak.

A hőlégfúvókhoz szobatermosztát is csatlakoztatható, amely szabályozza a fűtött tér hőmérsékletét. A gép így önműködően ki- és bekapcsol, ezzel elkerülhető a helyiség túlfűtése és felesleges üzemanyag-fogyasztás.

Egyedi üzemanyagtank forma

Kevesen ismerik fel az üzemanyagtank formájának jelentőségét. A Master BV 77-es modell üzemanyagtankján kialakított speciális, az üzemanyagszint felett lévő kiemelkedés miatt, szállítás közben az üzemanyag nagyobb része átkerül a tank elejébe. Ezáltal a gép súlypontja áthelyeződik a kerekekre és ez megkönnyíti a gép mozgatását, áthelyezését.during operation--Működés közben; during transport-- Szállítás közben; fuel level-- üzemanyagszint; centre of gravity-- súlypont; convenient handle-- kényelmes markolat; impurity removal valve-- leeresztőcsavar


A tank másik végén, alul kialakított ülepítőből a tankba került víz és szennyeződés egyszerűen eltávolítható a leeresztőcsavar segítségével.

Az üzemanyagtank formája és hasznos funkciói kétségtelenül egyedivé teszik ezeket a Master hőlégfúvókat.

Érdemes megemlíteni még, hogy a gépek kerekei és kényelmes markolata megkönnyíti a mozgatásukat, egyik helyről a másikra történő áthelyezésüket. Az üzemanyag mennyisége könnyen ellenőrizhető a tanksapkába épített szintjelző segítségével.

Műszaki fejlesztések

A gyártásnál alkalmazott műszaki megoldások nemcsak a mindennapi használatot könnyítik meg, hanem a gépek karbantartását, szervizelését is. Erősebb és tartósabb kialakítású, fémhálós üzemanyagcsövek kerülnek beépítésre, az üzemanyagszűrő új, átlátszó háza megkönnyíti a tisztítás vagy a csere szükségességének eldöntését. A Master BV 77 hőlégfúvók gyújtórendszerét is továbbfejlesztették, az elektronika és a transzformátor egy egységbe került beépítésre.

Ez lehetővé teszi a gyújtás és az elektronikus lángszabályozás vezérlésének integrálását, ezen felül jelentősen megkönnyíti a szervizelést. A Master BV modellek utószelőztetést biztosító termosztáttal vannak ellátva, ezt a BV 77-es modellen leváltotta a vezérlésbe épített időzítő, amely biztosítja a gép visszahűtését.

A hőlégfúvók vásárlásánál is nehéz eldönteni, melyik modellt válasszuk, ezért érdemes hozzáértők tanácsát kérni. Látszólag apró részletek döntő fontosságúak lehetnek és érdemes arra is gondolni, hogy a magasabb ár gyakran jobb minőséget is jelent. Az ismert nevű, piacvezető cégek által tervezett és gyártott prémium termékeknél biztosak lehetünk abban, hogy rendeltetésszerűen működnek és kivitelük sem tartogat kellemetlen meglepetéseket. A Master hőlégfúvók esetén is kétségtelen az, hogy a tervezésük és gyártásuk során a legapróbb részletekre is nagy hangsúlyt fektetnek.

Az üzemanyagszűrő a régi házban


Az üzemanyagszűrő az új, átlátszó házban

További rendelhető kiegészítők

légvezető csövek
közgyűrű a légvezető csőhöz
szobatermosztát
üzemanyag-előmelegítő
rozsdamentes füstcsövek

Modellek

kéményes, gázolajos hőlégfúvó Master BV 77E (20 kW)
kéményes, gázolajos hőlégfúvó Master BV 110E (33 kW)
kéményes, gázolajos hőlégfúvó Master BV 170E (47 kW)
kéményes, gázolajos hőlégfúvó Master BV 290E (81 kW)