Master hőlégfúvók melegítik a színpadot

Ebben az évben a Great Orchestra of Christmas Charity (WOŚP) az urológiai és vesebetegségekkel küzdő gyermekek javára gyűjtött. Egész Lengyelországban rendezvényeket, koncerteket és fesztiválokat szerveztek és adományokat gyűjtöttek gyógyászati berendezésekre. Poznanban a színpadot Master hőlégfúvók fűtötték.


A GOCC fő eseménye Poznanban a Kastélyhoz közeli színpadon volt. Mint eddig minden évben számos koncertet és árverést szerveztek. A MAKO nevű cég, Przezmierowból felelt az események alatt a színpad fűtéséért. A változó, hideg idő ellenére sikerült hordozható hőlégfúvókkal komfortossá tenni a színpadot a művészek és a házigazdák számára, akik így jobban tudták a közönséget jótékonykodásra bíztatni.

A terveknek megfelelően a 12 x 12 x 8 m méretű, összesen 1152m2-es színpadot kéményes hőlégfúvókkal fűtötték. Két darab BV 290-es modellt használták, egyenként 81 kW teljesítménnyel. A készülék kiválasztásánál figyelembe kellett venni, hogy a színpad nem zárt és, hogy a hideg levegő folyamatosan áramlik befelé. A hőlégfúvókat a színpad két oldalán helyezték el, a meleg levegőt az emelvény két oldalán futó légvezető csöveken vezették be. Így a meleg egyenletesen oszlott el az egész területen.

Az ezüst színű csöveket fémtartókon helyezték el a zenei berendezések között így azok nem rontották a színpad egészének látványát.

A GOCC záróünnepsége alatt a külső hőmérséklet 0 és 5°C között volt, a hőlégfúvók segítségével ezt 10°C-ig sikerült emelni a színpadon.

A színpaddal szemben lévő, kb. 6m² területű sátorból irányították a technikai berendezéseket. Ezt a helyet egy Master BV 70-es típusú, 20kW teljesítményű hőlégfúvó fűtötte, szintén légvezető cső segítségével, amelyet a sátor hátulján vezettek be.A hőlégfúvók egész nap, reggel 9 órától késő estéig, a rendezvény végéig üzemeltek. Az egész berendezés össze- és szétszerelése körülbelül 30 percet vett igénybe. A MAKO szakemberei végig a helyszínen tartózkodtak és ellenőrizték a készülékek működését. Ezenkívül tartalék gépeket is biztosítottak arra az esetre, ha valamelyik gép váratlanul meghibásodna.


Hasonló fűtési rendszert használtak Poznanban, 2011. november 11.-én, a Szent Martin napi fesztiválok alkalmával.