Nem csak forró levegőt fúj

A hidegebb hónapok alatt mindenféle fűtőkészülék keresett árucikk lesz. Kályhák, hősugárzók, fűtés, gyakran téma a beszélgetésekben.

Ha egy különösen hideg, fagyos napon meglepve tapasztaljuk, hogy nem elegendő a lakásunk, házunk saját fűtése, akkor általában egy elektromos fűtőkészülék oldja meg a gondot. Ezek általában kis méretű készülékek ezért gyakorlatilag mindenhol, gond nélkül használhatóak.

Csak be kell dugni a konnektorba és nemsokára kellemes meleg lesz, pont, amilyet akarunk. Az elektromos légmelegítőket is úgy kell kiválasztani, hogy elég teljesítményük legyen kifűteni az adott teret. A Master elektromos hőlégfúvó termékcsalád 1 és 22 kW közötti teljesítményű készülékei közül mindenki ki tudja választania neki megfelelőt.

Házba is, garázsba is

A Master elektromos hőlégfúvók a háztartásokban hasznosak, de olyan helyeken is tökéletesen helytállnak, ahol sokkal jobban igénybe vannak véve, mint például építkezéseken vagy üzemekben. Ideiglenes fűtési célokra garázsokban, raktárakban, irodákban is kiválóan használhatóak. Erős és tartós kialakításuknak köszönhetően bármilyen nehéz körülmények között is gond nélkül üzemelnek. Nem használnak oxigént, ezért zárt terekben is használhatóak. Csendesek, füst és szagok nélkül, 100%-os hatásfokkal fűtenek. További előnyük mobilitásuk, kis súlyuknak és kényelmes fogantyúiknak köszönhetően bárhova könnyen áthelyezehetőek.

A B 18 EPR modellhez csatlakoztatható légvezető cső nagyon praktikus megoldás, a meleg levegőt tetszőleges helyre lehet vezetni. Ez akkor nagyon hasznos, ahol valamilyen oknál fogva nem lehet a hőlégfúvót ott elhelyezni, ahol fűtenie kellene. A több, mint 7 méter hosszú légvezető csővel bárhová el lehet vezetni a meleget, anélkül, hogy a gépet át kéne rakni. A készülék a könnyebb mozgathatósága érdekében nagy kerekekkel és kényelmes fogantyúval van ellátva.

Fűtőszálak és ventilátor

A legtöbb elektromos hőlégfúvó hasonlóan működik. A levegőt elektromos fűtőszálak melegítik fel. A gépekben lévő ventilátor, átfújja a levegőt a készüléken. A felmelegített levegő a ventilátor és a konvekciós hatás által keveredik a helyiség levegőjével. A gép teljesítménye és a kívánt szobahőmérséklet szabályozógombokkal állítható be.

Kialakítás

A Master elektromos hőlégfúvók gyártásánál csak minősített, kiváló alkatrészeket használnak fel, ami biztosítja megbízhatóságukat és tartósságukat. A gépek ENEC tanúsítványa igazolja, hogy megfelelnek a legszigorúbb európai szabványoknak is. Már a tervezés során is a hatékonyság volt a fő szempont, ezért különös figyelmet fordítottak például a fűtőszálak elhelyezésére és méretezésére, a ventilátor műszaki paramétereire és a felhasznált anyagokra is. A hőlégfúvók kialakításához és a hőátadáshoz alkalmazott műszaki megoldások azok, amik egyértelműen megkülönböztetik a kinai termékeketől. A Master elektromos hőlégfúvókon (a B 18 EPR kivételével) beépített szobatermosztát van, ami megkönnyíti használatukat és a hőmérséklet szabályozását.

Biztonsági szabályok

A Master elektromos hőlégfúvók messzemenően kielégítik a nemzetközi minőségügyi és biztonsági szabványok előírásait. Tehát semmilyen veszélyt nem jelentenek az egészségre, a környezetre és anyagi javakra, feltéve, ha használatuk során betartják a gyáró előírásait. Mint minden elektromos berendezést a hőlégfúvókat is fokozott gondossággal kell kezelni. Tilos letakarni vagy éghető anyagok, például függöny, textil, papír, stb. közelébe működtetni. Nem szabad fürdőszobában, uszodában vagy más olyan helyen használni, ahol közvetlenül vízzel érintkezhet a berendezés. Különös figyelmet kell fordítani, hogy ne helyezzük a gépet poros helyre, illetve gyúlékony anyagok például benzin, hígítók vagy festékek közelébe.